Skip to main content
Geen categorieNieuws

10 jaar De Ideeënfabriek: terugblikken met (voormalige) huurders deel 2

1 april 2011, een bijzondere dag. Hét moment dat de eerste huurders hun intrek namen in De Ideeënfabriek. 10 jaar De Ideeënfabriek: samen met (voormalige) huurders blikken we de komende tijd terug op het afgelopen decennium. Met deze keer de vraag: wat is jouw grappigste herinnering, welk moment ga je nooit vergeten?

Geert Heikoop is naast eigenaar van Applepie, ook mede-initiatiefnemer van De Ideeënfabriek en dus vanaf het prille begin betrokken: “De grootse opening van De Ideeënfabriek is een moment dat ik nooit ga vergeten. Een hoogtepunt in mijn leven! En daarnaast kan ik me ook nog een moment voor de geest halen dat er ooit op 5 december een wit paard door het pand liep met ‘een soort van’ Sinterklaas erop. Hilarisch was dat!”

De Ideeënfabriek is voor Madelon Gloude van Complemento is al 10 jaar haar vaste uitvalsbasis. “De winterbarbecues met de kerstveilingen zoals die in de beginjaren georganiseerd werden, ga ik niet snel vergeten. Het zijn mooie herinneringen. Maar er zijn er meer! In 2018 organiseerde ik een zakelijk feestje in het IdeeCafé en op het terras, omdat mijn bedrijf 10 jaar bestond en ons boek verscheen. Onvergetelijk was dat.”

Met zijn bedrijf CLAP was Sjoerd Bouw één van de eerste bewoners van De Ideeënfabriek. “Ik heb ooit eens het initiatief genomen voor een toiletposter-wedstrijd onder huurders. Dat leidde tot de meest hilarische uitwerkingen. Andere bijzondere herinneringen, zijn zonder twijfel de legendarische kerstborrels. Moet ik daar een favoriet moment uit kiezen? Da’s onmogelijk!”

Miriam Oostdijk is sinds twee jaar Manager Operations bij Koek en kan zich nog wel een bijzonder moment herinneren: “De feestjes in De Ideeënfabriek, die vergeet ik niet zo snel. Ik kan me herinneren dat ik tijdens één van deze feestjes samen met mijn collega Bart, dansend op de tafels in het IdeeCafé heb gestaan.”

Johan Visser is begonnen als horecamanager van het IdeeCafé en heeft als eigenaar van Big Boys ook in de tijd erna nog in De Ideeënfabriek gezeten: “Haha, dat zijn er echt té veel om op te noemen. Als horecamanager maak je nog weleens iets mee. Maar als ik er dan toch eentje moet kiezen… Een slapende huurder onder het gordijn van het podium na een waanzinnig geslaagde zomerbarbecue.”

Als eigenaar van KeyWe Organisatieontwikkeling is Mathijs van Donzel sinds 2 jaar huurder in De Ideeënfabriek: “Mijn grappigste herinnering? Ja, die weet ik nog wel. Ik mocht eens op schoot zitten bij Sinterklaas. Haha!”

Marie Langenhuijsen is Junior Designer bij Swink Design en werkt ruim 3,5 jaar in De Ideeënfabriek: “Ik heb weleens tot in de late avonduurtjes overgewerkt en dacht toen helemaal alleen te zijn. Totdat ik al zingend de bewaker tegen het lijf liep… “